Lektion 24: Bjuda in och administrera i resultatportalen

Så här gör du för att bjud in rektor, kommunchef och kollegor till resultatportalen så att de kan ta del av resultaten.

1. Först behöver du vara inloggad i resultatportalen. Sedan går du in i den organisation där du vill skapa dina inbjudningar.
  2. Håll musen över den röda rutan längst ner till höger. Då fälls en meny ut och du kan välja "Administration".
  3. Välj sedan den organisation du vill bjuda in till.
  4. Välj "Bjud in användare". Fyll i personens för- och efternamn samt mejladress. Därefter väljer du bland de roller som finns.

Rektor - ser alla elever i sin skola men på övriga skolor endast det samlade resultatet för skolorna

Lärare - ser elever i sin klass, de andra klasserna övergripande samt övriga skolor det samlade resultatet

Organisationsöversikt - ser allas skolorna övergripande men kan inte gå in på någon

Speciallärare - ser samma som läraren men du kan enkelt välja vilka klasser den ska se

5. Efter att du valt roll behöver du välja skola, läsår och klass. För att sedan skapa rollen måste du trycka på + tecknet.

6. Välj "Skapa inbjudan"

7. När du skapat inbjudningarna kan du välja att skicka dem. Det bästa är att skicka inbjudan under ett möte så att den du bjuder in direkt loggar in och du kan hjälpa till om det behövs.

Administrera användare

Resultatportalen

Under användare finns alla som har accepterat sin inbjudan till portalen. Det är möjligt att sortera kolumnerna för att hitta den information du söker i en specifik skola eller klass. Flera filter kan användas samtidigt om så önskas. Varje kolumn kan även sorteras i stigande/fallande ordning.  Du kan även skrolla till höger för att se fler kolumner.