Att förbereda och testa utrustningen

När det är dags att screena behöver du både mjukvara, datorprogrammen och hårdvara, skärm och eye tracker. Efter att ha sett filmen kommer du att känna till hur du ska ställa i ordning utrustningen så att du kan börja screena dina elever.

Kontrollera gärna utrustningen dagen innan. Då tar du inte av elevernas testtid och vet att allt fungerar när det är dags för screeningen.

Utrustning som behövs

• Skärm som eleven ska titta på
  • Laddare/strömkabel till skärmen
  • HDMI-kabel
  • Eye tracker
  • Dator
  • Strömkabel till datorn

Så sätter du upp utrustningen

Eye trackern sätts fast på skärmen med hjälp av magneten som sitter på skärmen. På filmen kan du se hur du sätter fast den på rätt sätt. När den sitter rätt kopplas den in i datorns USB-uttag. Det finns ofta flera att välja på.

HDMI-kabeln ska gå mellan elevskärmen och din dator.

Strömkablarna kopplas in i eluttagen.

Ikonerna i testapplikationen

När du har startat testapplikationen ska ingen ikon vara röd. Är det någon som ändå är röd så är det något som är fel.